lørdag 27. november 2010

Flygende gjess i sirkel

For et par år siden meldte jeg meg på et kurs med Rie Norum for å sy teppet "Gåsemor" som hun hadde designet. Kurset ble dessverre avlyst, men mønsteret hadde jeg kjøpt og har siden stadig sett på det og hatt lyst til å prøve meg på å sy denne gåseplogen i sirkel. Nå har jeg omsider gjort et forsøk. Artig ja, og mye arbeid. I teppet skal det være 12 slike blokker... og 13 åttebladsroser. Vi får se hva det blir.

Selve gåseplogen er sydd på papir, mens bakgrunnen er applikert på for hånd med omvendt applikasjon.

Her er blokk nr 2 på gang:




Ønsker dere en fin helg. Hege


tirsdag 23. november 2010

Tur til Northern Quilts

Sist lørdag dro noen av medlemmene i quiltelaget jeg er medlem i på tur til Steinkjer for å besøke Wenche og butikken Northern Quilts . Wenche tok hyggelig imot oss, serverte kaffe og pepperkjeks mens hun demonstrerte ulike fiffige teknikker for oss. Jeg hadde tenkt å utvide samlingen av shirtingstoffer og noe reprostoffer og muligens noe annet hvis jeg fant...


Som dere ser ble det båre shirting- og noen nylig innkomne reprostoffer;


Og noen andre uimoståelige. Tenker at disse kan egne seg til toalettmapper, kanskje.


Men først må alle innom vaskemaskina en tur....Quiltehilsen fra Hege

mandag 22. november 2010

Snørepose


En av mine quiltevenninner, Hege, har fått barn. I den anledning sydde jeg en snørepose til henne og den lille jenta hun fikk.



Motivet er designet av Jordbærstedet, som dessverre ikke ekstisterer lenger.

Quiltehilsen fra Hege

søndag 7. november 2010

Lang jakke med rillemønster

Omsider et ferdig produkt fra meg - Lang jakke med rillemønster - som modellen heter.


Den har jeg funnet i boken "Strikk i en fei".


Garnet som er brukt Alfa fra SandnesGarn, og jakken er strikket frem og tilbake på pinne nr 7. Jeg har strikket jakken er 8-10 cm kortere en i oppskriften.


Strikkehilsen fra Hege

onsdag 3. november 2010

Stoffer til fyll og ramme

Her er stoffene jeg har funnet til teppet med åttebladsrosene. Det vevde, brune er til fyllmasseblokker, det lyse med små blomster er tenkt til en smal indre ramme, og det blomstrete er til en bred ytre ramme. Stoffene fant jeg hos Quiltegården, den utrolig koselige quiltebutikken vi har i Trondheim. Og jeg har stadig nye åttebladsroser klare for sammensying - når anledningen måtte by seg...

Quiltehilsen fra Hege

mandag 1. november 2010

Oldemorruter på gang



Innimellom lappteknikken hekler jeg litt. Er ingen dreven hekler, men staver i oldemorruter klarer jeg. Det er kjempeartig å hekle også. jeg hekler med Drops Alpakka fra Garnstudio. Prøver å få til så mange ulike ruter som mulig. Da jeg la dem utover gulvet for en tid siden, så jeg at det blir veldig mye lyst, må hekle noen med mere beige og noe brunt. Jeg har heklet 44 stykker, jeg trenger 54 for å få til et lite teppet til å ha over bena og litt oppover.


En fin uke ønskes dere fra Hege