tirsdag 23. februar 2010

Reprostoffer

I fjor vår var jeg i Boston, USA,  og kom nærmest tilfeldig over New England Quilt Museum. Der hadde de en fast utstilling med antikke quilter, foruten vanlige utstillinger av nyere arbeider. Å se disse ekte, gamle quiltene var en fantastisk opplevelse. Jeg ble faktisk følesesmessig berørt der jeg gikk og studerte de gamle quiltene, med de samme mønstrene vi syr den dag i dag; ulike stjerner, log cabin, sekskanter osv.
På museet hadde de også en museumsbutikk. Og som quiltedamer flest er jeg jo glad i å kjøpe stoffer. Her kom jeg over denne samlingen reprostoffer. Samlingen teller 32 fat quarter, og er designet av Judie Rothermel og The New England Quilt Museum for Marcus Brothers. Glad i reprostoffer som jeg er, klarte jeg selvfølgelig ikke å motstå fristelsen til å kjøpe hele stoffpakken.
Siden har stabelen med stoff stått på utstilling, men nå er tiden inne til å knyte opp båndet og ta dem i bruk. Har allerede sett meg ut noen jeg har lyst til å bruke til åttebladsrosene. Jeg pleier å vaske stoffene før jeg bruker dem, orker jeg det med alle disse 32 stykkene????

7 kommentarer:

Sølvi's blog sa...

Selvfølgelig orker du vaske stoffene. Dumt å sy noe og så få det ødelagt av en eventuell avfarging. Lydbøker er forresten flotte strykevenner.

Berit sa...

Da er tiden inne da Hege. Gleder meg virkelig til å se hvor langt du har kommet med åttebladrosene.
Har du quiltet mere? synes jeg ser noe under stabelen med stoffer??
Ha en super kveld. Lykke til med vasken!!

Hanne-Kristine sa...

JA! Det gjør du..... Tro meg, det lønner seg. Både når det gjelder det du syr og for helsa...
Gleder meg til å se hva det blir...

klem hk

Merete sa...

Hei!
Har de samme interessene som deg, quilting og strikking, og dumpet innom bloggen din idag. Du lager mye fint, likte spesielt godt fletteputene og åttebladsrsene du har laget. Det må jo bare bli et fint teppe:o) Legger meg inn som følger så jeg får se det når det blir ferdig!
Merete

Mobaat sa...

Nydelige stoffer du har fått tak i. Tror nok jeg ville ha vasket de først jeg, også. I denne kulda er det godt å få litt varme fra strykejernet:)Håper det er greit at jeg har lagt meg til som følger av bloggen din. Synes du lager så mye fint.

Mona

Hege LH sa...

Klart du vasker stoffene... siden du har gjort det med de andre. ;-) Men mine er ikke vasket, en altfor stor jobb... med unntak av enkelte stoffer som har mye overskuddsfarge (vevde Kaffe Fassett, f.eks.). Men de er verdt den ekstra jobben. :-)

Timotei sa...

Skjønner godt du måtte ha den flotte stoffpakken! Jeg har også hatt noen stoffpakker stående på utstilling i evigheter fordi jeg nesten ikke hadde råd til å ta dem i bruk. Gleder meg til å se hva det skal bli av disse. Og ja, jeg ville vasket dem først :)